Sockervaxning

Sockervaxning

Sockervaxning (sockring, sugaring) härstammar från orienten och är en urgammal teknik att ta bort hårväxt. Sockervaxet lösgör kroppshåren i växtriktningen och lämnar en silkesmjuk hud efter sig. Kroppshåren avlägsnas ända från hårroten och ingen stubb uppstår och man kan njuta av silkeslen hud i veckor.

Eftersom hårväxten avlägsnas i växtriktningen, bryts inte hårstråna och vaxningen blir mindre smärtsam och huden håller sig fri från hår längre. Sockervaxet fastnar inte på huden, viket gör att vaxet lämpar sig bra för personer med känslig hud och kan användas på kroppens allra känsligaste ställen som t.ex. intimvaxning.

Sockervax är en 100% naturprodukt och innehåller inga allergiframkallande ämnen. En annan fördel med sockervaxning är att vaxet är helt vattenlösligt och eventuella vaxrester kan lätt avlägsnas med en fuktig handduk.

Vi använder Maria Åkerbergs sockerpastor, vilket är högkvalitativa produkter för sockervaxning. Dessa produkter innehåller endast glucose, fructose och vatten. (Ingen citron eller citronsyra vilket en del personer kan få allergiska reaktioner av).